Visuell kommunikation för bättre samarbeten

I en global värld som snurrar allt fortare blir det desto viktigare att snabbt och enkelt kunna mötas, ansikte mot ansikte, utan att behöva spendera större delen av sin arbetsdag på resande fot. Inte minst för att snabba upp organisationen och processerna, men också ur ett hållbarhetsperspektiv. När vi ser varandra “live” på skärmen med blixtsnabb datadelning, blir resultatet ett mer fokuserat möte. Det besparar ditt företag både tid och resurser, minskar stressen och reducerar miljöpåfrestningarna.

Skype Room System transformerar dina mötesrum till rum för kommunikation

Använder ditt företag Office 365, Skype eller Teams har du redan grundförutsättningarna klara. Du behöver inte köpa in dyra videokonferenssystem för att kunna arbeta på ett modernt sätt med visuell kommunikation.

Med Microsofts Skype Room System (SRS) nyttjar du kraften i ditt Office 365 till fullo, även i större mötessamanhang. Därtill fullt integrerat med Outlook. Glöm allt tidigare strul med drivrutiner, ljud och utrustning.

SRS ger dig en komplett kommunikationsplattform som höjer nivån på era distansmöte för en högst rimlig kostnad.

karlsv.JPG

Kontakta mig

Karl Arnell
Telefon: 0709-80 78 94
Mail: karl.arnell@itmab.se

Skyperoom large.jpg

Så här fungerar det

Boka in mötesrummet i din Outlook och bjud in deltagarna.
När du kliver in i rummet tänds skärmen upp. Klicka på Anslut och starta mötet med perfekt videobild, ljud och datadelning. På någon sekund är mötet med samtliga deltagare uppkopplade, vart de än befinner sig i världen.


Ett rumssystem består av följande utrustning:

 • En pekskärmskonsol på bordet.

 • En bildskärm (eller projektor)

 • Kamera

 • Högtalare

 • Mikrofon

 • Microsoftlicens för att köra Skype i mötesrummet

Lösningen är skalbar, från mindre mötesrum till lounger och större hörsalar. Vi ser till att rumslösningen anpassas utifrån era förutsättningar och rummets utformning. Behöver ni en eller flera kameror? Vill ni ha takmikrofoner och takhögtalare. Ska det vara en eller två bildskärmar? Vill ni kunna ringa till och från ert videokonferenssystem?

Som er teknikpartner tar vi hand om den tekniska lösningen med allt från installation till support. Våra tekniklösningar är framtidssäkrade och certifierade för Microsofts miljö.

Så här fungerar Skype Room System ver.2

Pekskärmskonsolen på konferensbordet är central för alla möten i mötesrummet. Kontrollen vaknar automatiskt när rörelse identifieras framför den. På skärmen ser du fem saker du kan göra:

Srsstartbild.JPG
 • Ansluta till ett Skype för företag-möte som schemalagts i förväg via Outlook, där organisatören har lagt till mötesrummet som plats för mötet genom att trycka på Anslut.

 • Starta ett nytt Skype för företag-möte direkt genom att trycka på knappen Nytt möte.

 • Ringa ett telefonsamtal via Knappsats, med hjälp av PSTN-samtalsintegreringen i Skype för företag.

 • Projicera en bärbar dator på skärmen längst fram i rummet, genom att ansluta HDMI-kabeln som är ansluten till konsolen och trycka på knappen Presentera.

 • Bjuda in rummet för att enkelt göra valfritt möte till ett Skype för företag-möte, och direkt projicera på skärmen i rummet och dela med fjärranslutna deltagare.

hub500.JPG

Lenovos ThinkSmart Hub 500

Med Lenovos Thinksmart 500 blir det ännu enklare att få kvalitet i era Skypemöten.

Lenovos ThinkSmart Hub 500 är hjärnan som knyter ihop allt och alla. Fullt integrerad med Office 365 och Skype.