Modernt, driftsäkert, enkelt!

Västsvenska Handelskammaren arbetar för att främja näringslivet i västra Sverige. Idag har man 2815 medlemmar knutna till sig, varav flera av västra Sveriges mest namnkunniga företag. Den dagliga verksamheten präglas av en intensiv möteskultur med betoning på föredrag, seminarier, utbildningsdagar och nätverksträffar.

“Våra medlemmar har ofta nätverksträffar och viktiga möten i våra lokaler. Då ska allt bara funka.”
— Caroline Domeij, chef för avdelningen Möten&Event

1 mars 2016 flyttade Västsvenska Handelskammaren in i helt nya lokaler på Parkgatan 49 i centrala Göteborg.

När man samtidigt minskade sina kontorsytor till hälften till förmån för utökade konferens- mötesytor, var det dags att uppgradera tekniken i alla rummen.

ITM, som ansvarat för AV-tekniken tidigare, fick återigen förtroendet att ta fram en komplett lösning som passade in i det nya konceptet. 

Caroline Domeij på Västsvenska Handelskammaren i Göteborg

Caroline Domeij på Västsvenska Handelskammaren i Göteborg

“Det finns ju alltid en budget att ta hänsyn till. Det ställer krav på lyhördhet inför vad som bör prioriteras.”

ITMs kontakt på beställarsidan, Caroline Domeij, hade ett tydligt ramverk att hålla sig till, där funktion och kvalitet fick ställas i relation till investeringen.

“Vi är en medlemsorganisation, med begränsade resurser. Då gäller det att vår partner är lyhörd och föreslår vad som ska prioriteras utan att kostnaderna skjuter i höjden."

Maximal high-tech
till rimlig kostnad

“För oss var det estetiska en viktig del av hela lösningen.”

Caroline var tydlig med att man ville ha ett modernt teknikstöd som lyfter fram de mjuka värdena och bidrar till att skapa en attraktiv mötesplats. Samtidigt var enkelheten högprioriterad. Vi brukar skämta till det och säga att tekniken ska vara driftsäker, enkel och VD-säkrad – så lätt att förstå att till och med chefer fixar den...” 

Det lyckade resultat började redan med vår tajta dialog.
— Tobias Lindstrand, säljansvarig ITM.

Tobias Lindstrand, säljare på ITM, fick ansvaret att sy ihop hela lösningen från start till mål.  Utmärkande för projektet var att vi jobbade med kunden. Nu hade vi förmånen att komma in tidigt i processen, redan på planeringsstadiet. Då ser vi hur tekniken ska spela ihop med inredningen för att det ska bli optimalt. Här såg vi redan tidigt en utmaning i att många människor ska kunna jobba och vara uppkopplade samtidigt.” 

All daterad teknik, som projektorer och projektordukar, ersattes med digitala bildskärmar och interaktiv teknik, trådlös uppkoppling och högpresterande ljudåtergivning. I varje rum finns Clickshare-hub, som ansluter trådlöst till dator, surfplatta eller mobil. De professionella monitorerna med semi-matt bildyta som minimerar reflexer från ambient belysning, är speciellt avsedda för att visa datorbilder. De är valda utifrån rummets storlek och växlar mellan mindre och mellanstora 55”, 70”, 80”-tumsskärmar till imponerande 90”-tumsskärmar för de stora ytorna.

För att spela ljud i de mindre rummen används en soundbar från danska Vifa. De finns i flertalet färger, här föll valet på Antracit. Styrning i alla ”skärmrum” sker via en knappanel med endast fyra  knappar: On, Off, Clickshare och HDMI. Användar-vänlighet och enkelhet i står i centrum, rakt igenom.

Anpassade system för stora mötesytor

Verksamheten på nedre plan kretsar kring ett mötestorg, anpassat för större event och mingel. Här valde ITM ett ljudsystem från BOSE med infällda takhögtalare som ger ett oklanderligt talljud. Som ytterligare förstärkning av ljudkvaliteten används headset och mikrofoner från Sennheiser. Det är ett digitalt krypterat system, enkelt att använda och perfekt för ändamålet. Som grädde på moset finns en Ipad inkopplad, där musiken från Spotify Enterprise styrs via en touchpanel infälld i väggen.

För Västsvenska Handelskammaren var den estetiska biten viktig.  Caroline: “Vi har lagt mycket krut på att få lokalerna så tilltalande som möjligt, så det var självklart att tekniken skulle passa in i helheten.”

“Växtväggen” är ett tydligt exempel på en krävande designlösning. Den stora iögonfallande displayen har rollen av ett skyltfönster ut mot Parkgatan.

Teknik som skapar en attraktiv mötesplats.

Växtväggen är en speciell installation som kombinerar avancerad digital teknik med levande material. Här kommer tekniken från DISE, en dynamisk och intelligent mjukvara för digital skyltning och videoväggar av större och udda format. Effekten som uppstår med de gröna växterna drar blickarna till sig och skapar en organisk känsla som går i linje med hela inredningen. 

För att ytterligare stärka det visuella intrycket valde ITM att genomgående använda sig av dolt kablage och infällda högtalare, vilket gör att tekniken inte märks, den bara finns där.

 

Förändrade arbetssätt ställer
krav på tekniken

Just nu genomgår många företag stora förändringar i sitt sätt att arbeta. Mycket handlar om produktiva möten där den mobila tekniken spelar en allt viktigare roll. På Västsvenska Handelskammaren, där så mycket kretsar kring det fysiska mötet, gällde det att skapa rätt förutsättningar.

Caroline Domeij är mycket nöjd med resultatet av samarbetet med ITM: "Nu har vi en modern tekniklösning som vi kan lita på och som underlättar och stöttar vår verksamhet. Ingen behöver ha hjärtat i halsgropen när man ska hålla en dragning. Allt funkar!"

Det räcker inte med en lösning som fungerar. Vi vill att kunden ska vara supernöjd!
— Johan Kinnerfors, VD på ITM.

Johan Kinnerfors, VD på ITM säger att samarbetet med Västsvenska Handelskammaren tydligt visar på hur  ITM vill arbeta med alla sina kunder.  “Inför den här typen av uppdrag tar vi alltid reda på så mycket som möjligt om verksamheten i huset och vilka behov som styr. Vi har egentligen ett enda mål för ögonen: att ta fram en lösning som inte bara levererar, utan helst, slår kunden med häpnad”.


Mer info om våra lösningar:

Dise

Barco Clickshare