Jätteorder från Västra Götalandsregionen

VGR hus.JPG

ITM fick förtroendet att leverera all mötesteknik till Nya Regionens Hus - Västra Götalands-regionen. Ordervärde10 mkr. I månadsskiftet maj/juni 2019 flyttade VGR in i sina nya fantastiska hus alldeles vid centralstationen. Byggnaderna består av ett 14 våningar högt hus, 2 hus på 5 våningar och gamla Stationshuset. Här kommer cirka 1500 medarbetare arbeta tillsammans. ITM ansvarar för att på 8 veckor bygga 220 mötesrum med stöd för distansmöten, 2 matsalar, 1 hörsal, representationsvåning på plan 14, 1 pressrum mm. Alla mötesrummen är utrustade med Skype/Teams funktionalitet. När du kommer in i rummet startar tekniken upp automatiskt och du kan ansluta direkt till ditt möte med ljud, videobild och datadelning. Superenkelt att arbeta med för alla användare. 

I alla mötesrum monterade vi en Samsung bildskärm i storleken 55, 65, 75 eller 85 tum beroende på storleken av rum. I många av de större rummen har man två skärmar där en används får inkommande videobild och en för datadelning. Ovanpå skärmarna monterades en kamera. Hjärtat i systemet är ett SRS/Teams rumslösning från HP. När man kommer in i rummet känner rumssystemet av att du kommer in och tänder upp skärmen. Har du bokat ett möte i Outlook kan du enkelt koppla upp dig till mötet med en enda knapp på styrpanelen som står under skärmen eller på bordet. Då kopplas du upp till mötet med både ljud, bild och datadelning. Att arbeta på det här sättet är ett led i VGR strategi att minska resandet och spara vår miljö. Nu kommer man snabbt och enkelt kunna mötas utan att behöva resa i regionen.

I hörsalen monterades två stycken 98-tumsskärmar. Här kan man koppla upp sig via Cisco videokonferens och streama ut från hörsalen. All signaldistribution gå via AV over IP, dvs signalerna skickas över nätverket vilket gör att vi kan skicka samma bild vart som helst i huset eller i regionen. På varje våningsplan finns det även kreativa ytor som är utrustade med Samsung Flip.

Vill du veta mer o hur lösningen ser ut är du välkommen att kontakta Johan Kinnerfors på johan.kinnerfors@itmab.se eller på 0708529519.