Emerson satsar på användarvänlig high-tech i sina nya möteslokaler

Konferensrummet som är placerat i anslutning till tankhallen invigdes nyligen och för Emerson är den nya tekniklösningen efterlängtad. Nu får företaget möjlighet att både demonstrera produkter och utbilda medarbetare med stöd av den senaste tekniken.

Emerson i Sverige flyttade sin verksamhet till Mölnlycke Företagspark under 2016 för att bedriva sin utveckling och produktion av radarnivågivare. Tekniken har utvecklats sedan 40 år tillbaka och har sedan starten gjort bolaget världsledande inom just radarnivåmätning. För att ta produktutveckling och utbildning till nästa nivå så har Emerson byggt ett helt nytt, så kallat Interactive Plant Environment. Satsningen är tänkt för att kunna utveckla och testa nästa generations produkter samt utbilda både medarbetare och kunder.

Demo och utbildningar

I anslutning till testlokalen har Emerson byggt ett tillhörande konferensrum där deras önskemål gällande gällande AV-teknik var klar och tydlig; modernt med wow-känsla, både upplevelsemässigt och estetiskt, kombinerat med hög funktionalitet.

Sven Kjellström, projektledare för Emersons Interactive Plant Environment, berättar att genom den nya AV-miljön får vi fantastiska möjligheter att demonstrera produktnyheter och genomföra utbildningar för kunder på ett informativt och effektfullt sätt. Tekniken är även tänkt att användas i utbildningssyfte för att sprida expertisen internt, där medarbetarna övar sig på att konfigurera och genomföra testmätningar med integrerad teknik. 

Den arkitektriktade möteslokalen med ljusa finsnickerier i trä har en snyggt integrerad skärmvägg från tech-tillverkaren Barco. Skärmväggen, bestående av nio stycken 55tums-skärmar som totalt 165 tum, kompletterat med Crestron’s senaste lösning med ljud och bild-streaming via nätverk. Lösningen är flexibel i det avseendet att det är enkelt att addera bildskärmar och nya källor. Hela systemet styrs med en användarvänlig touchpanel, också den från Crestron.

Smidig projektgång från start till mål

För ITM är uppdraget ett skolexempel på vad företaget gör bäst: avancerade AV-lösningar som uppfyller kundens alla krav, såväl inredningsmässigt som funktionsmässigt. Teknik och design i skön harmoni som lyfter imagen och skapar affärsnytta.

Teknikteamet på ITM, Tobias Lindstrand, Teknisk säljare, Dragan Todorovic, och Peter Vaihoja, Produktion och IT-infrastruktur, var de som låg bakom hela lösningen; från prospektering såväl genomförande som installation av all teknik. 

”Vi var införstådda med vad som förväntades av oss och hittade snabbt rätt lösning. Därifrån har allt fungerat smidigt. Vi är mycket nöjda med hur projektet genomförts och den tekniska AV-lösningen som Emerson nu har installerad är top of the line, i alla avseenden, säger Tobias Lindstrand, teknisk säljare på ITM och som medverkade under hela projektet.

Sven Kjellström är tillfreds med valet av leverantör och upplever att samarbetet med ITM fungerat helt planenligt.

”För oss var ITM en ny bekantskap och vi är mycket nöjda med sättet som de genomförde projektet på. Jag tycker de uppfyllt våra förväntningar helt och fullt.”

Fakta om Barco UniSee-skärmar

·       Unik monteringslösning

·       Barco producerar sina egna paneler

·       100,000 timmars brinntid

·       Inga fysiska kanter mellan skärmarna

·       800 Nits i ljusstyrka

·       Realtids kalibrering av skärmarna

·       24/7-drift