Skype Room Systems från Microsoft

Videokonferens med Skype for Business

Med Skype for Business kan du kommunicera med vem som helst, var som helst. Då Skype for Business ingår i Windows Officepaket är det ett kostnadseffektivt och kraftfullt verktyg för samarbete. Till skillnad från vanliga videokonferenssystem som ofta bara kan prata med andra videokonferenssystem kan du med videosystemet för Skype bjuda in vem som helst till ett möte. Har användaren Skype och Office 365 startar den automatiskt, om inte kan dom starta upp mötet direkt från sin webläsare, som till exempel Chrome, Explorer eller Safari. Många av oss känner till Skype sedan förut och vet hur lätt det är att kommunicera med ljud, bild, chat och datadelning. Däremot har det ofta varit ett problem att få det att fungera bra i våra mötesrum.

Meetup02.JPG

Skype Room System (SRS) är Microsofts lösning på hur du får detta att fungera på ett enkelt och kraftfullt sätt i dina mötesrum. I dagsläget finns det ett flertal tillverkare som har tagit fram lösningar utifrån Microsofts specifikation för hur det ska fungera enligt dem. Först ut var Logitech med sin Smartdock som är en lösnng som bygger på Microsoft Surface Pro. Några andra som har lanserat lösningar är Lenovo, Crestron och nu senast HP.

Fördelen med videokonferens med Skype är att du har en dator i mötesrummet som har Skype for Business installerat och kopplat mot din Outlook. Med Skype Room System får du en sömlös integration från det att du bokar ett möte i Outlook. Mötesdeltagarna behöver bara gå in i sin kalender, klicka på länken för att ansluta till Skypemötet. När du kliver in i mötesrummen tänds skärmen upp automatiskt, du ser ditt möte på skärmen och trycker anslut. Lättare kan det inte bli att samarbeta på distans. Du slipper då strul med drivrutiner, krånglande datorer, ljud som inte fungerar med mera.

I kombination med Logitechs Smartdock, kameror och mikrofoner får du en heltäckande lösning som gör att du med en enda knapptryckning kan starta upp mötet med bra ljud och bild. Det är också en extremt prisvärd lösning. För cirka 30 000 kan du bygga om ditt befintliga mötesrum till ett videokonferensrum med bra ljud och bild i Full HD.

En skalbar lösning

Med SRS och Smartdock från Logitech får du ett användarvänligt gränssnitt som är intuitivt och lätt för alla att förstå. I och med att lösningen är skalbar kan du ha den i alla rum, från 2- mannarum och ända upp till lounger och större hörsalar. Boka in mötet i din Outlook. Tala om vilket rum du vill köra ditt möte. Sen är det bara att dyka upp och trycka anslut på mötesskärmen så är du igång och alla som sitter på distans är uppkopplade i mötet. Enklare kan det inte bli att arbeta med video, ljud och delade dokument.

Exempel på rumslösningar

Styrelserum:  Smartdock är placerad centralt i rummet och tänds upp när du kommer in. Dubbla skärmar där inkommande videobild visas på en skärm och datadelningen visas på en. Takmikrofon kopplat till en ljudmixer för optimalt ljud. Högtalare infällda i taket. Styrsystem monterat på vägg för mörkläggning och ljusstyrning.


Styrelserum: Smartdock är placerad centralt i rummet och tänds upp när du kommer in. Dubbla skärmar där inkommande videobild visas på en skärm och datadelningen visas på en. Takmikrofon kopplat till en ljudmixer för optimalt ljud. Högtalare infällda i taket. Styrsystem monterat på vägg för mörkläggning och ljusstyrning.

Projektrum:  En skärm där datadelningen och videobilden visas samtidigt.Kamera med bra vidvinkel så att alla syns i bild. Ljudabsorbenter på väggen för att dämpa ljudet i rummet.

Projektrum: En skärm där datadelningen och videobilden visas samtidigt.Kamera med bra vidvinkel så att alla syns i bild. Ljudabsorbenter på väggen för att dämpa ljudet i rummet.

Lounge:  Inkommande parter visas på en bildskärm och datadelningen visas på filmduk. Två eller flera mikrofoner för bra ljud kopplat till en ljudmixer. Takhögtalare monterade i innertaket.  Kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan skapa en effektivare mötesmiljö.  Självklart ser våra duktiga installatörer till att du får det snyggt och prydligt installerat. Enklare kan det inte bli.

Lounge: Inkommande parter visas på en bildskärm och datadelningen visas på filmduk. Två eller flera mikrofoner för bra ljud kopplat till en ljudmixer. Takhögtalare monterade i innertaket.

Kontakta oss så berättar vi mer om hur du kan skapa en effektivare mötesmiljö.

Självklart ser våra duktiga installatörer till att du får det snyggt och prydligt installerat. Enklare kan det inte bli.